Radio luisteren is gezond: waarom je ook online moet luisteren..

Heb jij je favoriete radiostation al aan staan wanneer je bezig bent met je online bezigheden? De meeste mensen luisteren graag af en toe naar muziek. Of het nu een cd, een plaat, een mp3 of  is tijdens een avondje op de bank met een boek of tijdschrift erbij; het is gewoon lekker om iets op de achtergrond te horen. Ook wanneer je online bezig bent met je laptop, tablet, pc kun je tegenwoordig gebruik maken van handige webapps/websites om online te luisteren naar al je favoriete radiozenders. Zo wordt het werken achter je beeldscherm een stuk leuker!

Wist je dat....

Radio luisteren niet alleen leuk is, want het kan ook nog eens een zeer positieve invloed op je gezondheid hebben! Op deze pagina leggen we uitgebreid uit, waarom radio luisteren zowel geestelijk als lichamelijk goed voor je is.

Radio luisteren is goed voor je gezondheid

We weten allemaal wel dat muziek ons emotioneel kan raken. De laatste jaren hebben veel afzonderlijke bronnen echter nog veel meer gezonde effecten van muziek wetenschapelijk aangetoond! Het mooie hieraan is dat je er nouwelijks iets voor hoeft te doen. Het bezoeken van een radioportal zoals: www.radiozenders.fm waar je alle radiostations online kunt beluisteren is genoeg. Hieronder lees je een drietal feiten die aantonen waarom radio luisteren goed is voor je gezondheid.

1. Beter slapen door naar de radio te luisteren..

De ontspannende werking van muziek kan er ook nog eens voor zorgen dat je veel beter slaapt. Heel veel mensen luisteren standaard naar de radio in de avond. Zeker wanneer je kiest voor een rustig muziekstation bijvoorbeeld een radiozender die voornamelijk loungemuziek draait, breng je je brein als het ware al in een ruststand wat ook de kwaliteit van je nachtrust als geheel verbetert. De voordelen van een goede nachtrust er te veel om op te noemen: meer energie, een betere stemming, je voelt je fit etc. Bovendien verbetert een goede nachtrust je weerstand.

2. Radio luisteren is ontspannend..Radio luisteren is gezond!

Zeer waarschijnlijk heb jij het zelf ook wel eens ervaren, dat het lekker is om na een stressvolle werkdag snoeiharde muziek op te zetten. Je voelt de stress van je afglijden en je word vrolijk. Mensen die dagelijks naar de radio luisteren, zijn gemiddeld genomen veel minder gestrest dan mensen die dat niet doen. Dit feit wordt ook onderbouwd door de lichamelijke gevolgen van radio luisteren: de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in je bloed neemt namelijk af als je regelmatig naar de radio luistert. Cortisol zorgt niet alleen voor een stressgevoel; het stimuleert ook spierafbraak en vetopslag. Theoretisch komt het er dus op neer dat wanneer je dagelijks naar de luistert je gespierder word en zelfs meer vet zal verbranden!

3. Meer aanmaak van endorfine en dopamine..

Wanneer je naar radio luistert gaat je lichaam meer endorfine door aanmaken. Endorfine zijn hormonen die iets weg hebben van op opiaten en die dus een gevoel van geluk en welbevinden veroozaken. Nog een hormoon dat in grotere hoeveelheden geproduceerd wordt bij het luisteren naar de radio is: dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die voor een blij en positief gevoel zorgt. Vooral wanneer je favoriete nummers gedraaid worden op wordt dit gelukshormoon in flinke hoeveelheden aangemaakt. Radio luisteren veroozaakt eigenlijk dezelfde reactie in je brein als bij lekker eten of het hebben seksuele gemeenschap.

Soorten radio online:

Naast deze genres vind je hier nog veel meer muziek! Hieronder vind je nog een vette review en een commercial van deze fantastische radioportal.